18. PET-CT - 2016.10.13.
2016. október 15. írta: Tótandi

18. PET-CT - 2016.10.13.

Az időpontom reggel 10 óra. Nem voltam ideges, hiszen ez a vizsgálat nem fáj. Az eredmény miatt sem, hiszen nem tudom befolyásolni, csak hiszek benne, hogy minden rendben lesz. A CT előtt minden vizsgálatra  készülő beteg kap egy 4 oldalas információt a teendőkről, időpontról. Amit telefonon le kell fixálni, hiszen ez az izotóp anyag másnak nem adható. A levélben aztán van minden. Hogyan találunk oda, melyik ajtó, gyógyszerszedés, mit ehetünk előtte, mit ihatunk. Előtte 2 nappal a fizikai megterhelést mellőzni kell. Viszlát Rubint Réka, kicsit szakítunk. Vizsgálat előtt fél liter víz ivászata kötelező és éhgyomorra kell menni. Meleg zokni, pulóvert, ruhadarabokat vigyünk magunkkal. Ezt ekkor még nem értettem, gondoltam a hideg őszi napok miatt aggódnak, amikor könnyen megfázhatunk, de cuki pofák. Jobban aggódnak, mint anyukám.

Szabályokat követve, hamarabb érkeztem egy kicsit. Még be se melegítettem a székem, már szólítottak is. Beültem a Főorvos asszonyhoz adategyeztetésre, azután kint várakozás. Kb. 11.30-kor szólítottak. Egy teljesen másik szobába vezettek, ahol ismét szabályok következtek.

- Vércukormérés, ha magas, a vizsgálat nem végezhető.

- Izotóp anyag beadása után egy óra pihenés következik, felpakolt lábakkal. Tiszta wellness.

- Eközben 2 liter kontrasztanyagot el kell fogyasztani. Egy ernyőcskés, mentaleveles koktéllal kicsit jobb lett volna ez a kényelem, de nem adtak választási lehetőséget.  

- Melltartó, fülbevaló, karkötő és minden fémet tartalmazó bármi levétele. Akinek nem cicifixe, az nem veszi magára. Már aki érti.

- Beszélni, olvasni, suttogni tilos. Nincs is kivel...

- Nővérkéket megközelíteni tilos. Ne akarjunk puszival és öleléssel elköszönni.  

- PORT-ba nem adható. Kicsapódik a cucc. 

- Kérhetek takarót, ha kell. Még mindig vakon voltam, hogy miért is kell ennyire beöltözni. A mínuszok még sehol nincsenek.

- Viszont WC-re szabad menni. Sőt, a vizsgálat előtt kötelező. 

Tehát ezekkel a hasznos információkkal ellátva és az izotóp anyag vénás beadása után mentem a kis fakkomba. Hatalmas bőrfotel,lábtartóval. Három olyan aprócska kis helység van, amekkora ez a fotel. Ott lazítottunk libasorban, a koktélunkkal. Úgy 10 perc után jött a felismerés miért kell a bundabugyi. Jöhet a takaró, le vagyok hibernálva, annyira hideg volt ebben a helységben. 1 óra múlva szólítottak, mehetek a vizsgálóba. Hasonló, mint bármely más CT. Kezünket a fejünk fölé, és abban a pillanatban egy lópokróc landolt rajtam. Jó ideje dobálózhat már takarókkal, mert jól célzott a hölgyike, pont betakart. Indulhat a menet. Úgy 25 perc múlva véget ért és viszont látásra, ennyi volt. Semmi más nem lebegett már a szemem előtt, mint a Fornettis pogi a táskámban.  Az eredmény még a mai napon rejtély marad, mivel kísérő nélkül érkeztem, Én nem várhatom meg. 

Ezek után léptek érvénybe a következő szabályok:

- gyerekkel, terhes nővel érintkezni tilos. Tehát Makika mentes napom lesz. 

- ha kísérővel érkezik valaki, anyósülésre ülni tilos. Irány a csomagtartó, ha jó akarunk a kísérőnknek.

- tömegbe menni tilos. Hacsak nincs olyan elmebajunk, hogy egy fél Tescot sugárfertőzzünk, a szomszéd lova is dögöljön meg alapon.. 

Magyarul irány haza, és sugározzunk otthon. Töltsük fel a telefont, laptopot, és este nem lesz szükség villany kapcsolásra. Ha útnak indulnánk este, ne keresgessük a láthatósági mellényt, minek. Már megérte, spórolunk egy napot a villanyszámlán. Tiszta haszon ez a PET.  Eredmény holnap, addig is remélni, hogy a jelenlegi helyzettől rosszabb már nem lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totandiblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9411809037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása